Rundveehouderij

Nieuws

Actiedreiging rond melkaanvoer voor Olympische Spelen

Londen – Britse melkveehouders dreigen steeds meer met harde actie tegen de recente golf dalingen van de melkprijzen. De boeren werken aan plannen om de melkaanvoer de komende weken plat te leggen, wat ook de bevoorrading van de op 27 juli beginnende Olympische Spelen in Londen in gevaar kan brengen.

"We hebben er genoeg van, het moet nu maar eens tot echte actie komen. Als dat rond de Olympische Spelen gebeurt en daar problemen veroorzaakt, dan is dat jammer maar dan moet dat maar", aldus David Handley, leider van de actiegroep Farmers for Action (FFA).

FFA is er jarenlang niet in geslaagd de Britse melkveehouders in het geweer te krijgen maar de scherpe daling van de melkprijs bij alle grote fabrikanten heeft het tij volgens Handley doen keren.

De boeren richten zich ook op het crisisoverleg dat staatssecretaris Jim Paice van landbouw voor volgende week bijeen heeft geroepen. Veel boeren willen daar, al dan niet met een trekker, acte de presence gaan geven. De boerenbonden hebben berekend dat de dalingen de gemiddelde melkveehouder zeker 50.000 euro aan inkomsten gaan kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.