Rundveehouderij

Nieuws 1958 x bekeken

Vrijstelling voor entstof tegen paratuberculose bij schapen en geiten

Den Haag - Staatssecretaris Bleker heeft een vrijstelling verleend voor het vaccin Gudair van producent CZ Veterinaria. Dat meldt de Staatscourant.

De entstof is ontwikkeld om schapen en geiten te beschermen tegen paratuberculose. Het middel is onder andere al in Spanje toegelaten. In Nederland zijn op dit moment nog geen diergeneesmiddelen geregistreerd die deze ziekte bij herkauwers kunnen bestrijden. Volgens de Staatscourant is het uit veterinair oogpunt noodzakelijk dat schapen en geiten tegen deze ziekte worden gevaccineerd. De vrijstelling is van kracht tot 1 oktober 2014. Gedurende deze periode heeft de fabrikant de mogelijkheid het middel alsnog via de reguliere weg op de Nederlandse markt te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.