Rundveehouderij

Nieuws

Verkoop praktijkcentrum Oenkerk afgeketst

Opende - De verkoop van het voormalig praktijkcentrum voor de melkveehouderij PTC+ in het Friese Oenkerk gaat niet door. Dat meldt Rinse Kootstra, de ondernemer die het bedrijf in eerste instantie zou overnemen.

Koostra's eerste financier trok zich een week na bekendmaking van het overnamenieuws terug. "De partij gaf als reden niet gediend te zijn van de publiciteit die we na de persconferentie hadden gekregen", aldus Kootstra. Naar zijn weten is dat de enige reden waarom de partij, die anoniem wil blijven, zich heeft teruggetrokken. Uiteindelijk is dit niet de reden waarom de verkoop niet is doorgegaan. In de Rabobank werd een nieuwe financier gevonden.

Volgens Kootstra heeft hij zich uiteindelijk teruggetrokken als koper vanwege een meningsverschil met de Aeres Groep, de eigenaar van PTC+. Over een aantal zaken zouden aanvullende voorwaarden worden gesteld. Kootstra wilde dit regelen voordat er een eerste aanbetaling werd gedaan. De Aeres Groep wilde hier niet op wachten. "Het risico werd hierdoor te groot", legt Kootstra uit. "Het gaat om veel geld." De verkoper is van mening dat Kootstra simpelweg niet aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan. “Na vele malen uitstel kon hij niet aan zijn verplichtingen voldoen”, aldus Henk Verweij, voorzitter van het College van Bestuur Aeres Groep.

Waar het meningsverschil hem precies in zit, wil Kootstra niet zeggen. "Het voormalige praktijkcentrum is een heel complex bedrijf. Voor ons was niet voldoende inzichtelijk hoe we het bedrijf lopend konden overnemen." Al met al is het volgens Kootstra een 'zuur verhaal'. "We zijn er driekwart jaar keihard mee bezig geweest. Het bedrijf heeft alles in zich voor een goede exploitatie."

Verweij laat weten dat zich inmiddels een nieuwe potentiële koper voor het complex heeft gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.