Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Staalconstructie kaaspakhuis Bleskensgraaf ingestort

Bleskensgraaf - Tijdens de bouw van de expeditieruimte van het nieuwe kaaspakhuis in Bleskensgraaf is vrijdagochtend een ongeluk gebeurd. Tijdens het storten van de dekvloer op de eerste verdieping heeft de onderliggende staalconstructie het begeven.

Dat zegt  Henk van Bochove, directeur van kaasfabriek de Graafstroom. Op de kanaalplaten, die op de staalconstructie rusten, zou deze ochtend om 9 uur de dekvloer van 12 bij 34 meter worden gestort. Tegen het einde van de werkzaamheden ging het volgens Van Bochove mis. Geen van de tien bouwvakkers raakte gewond. De werkzaamheden liggen nu stil en onderzocht wordt wat er mis is gegaan.

"Volgens de berekeningen moest de staalconstructie de vloer met gemak kunnen dragen", aldus Van Bochove. In een later stadium komen er ook nog muren en machines die op de verdieping rusten. Duidelijk is dat het ongeluk voor een paar weken vertraging gaat zorgen. Wat betreft de kosten is het volgens de directeur verzekeringswerk. "Productie- en leveringstechnisch lijden we geen schade. We zijn nu vooral blij en dankbaar dat er geen gewonden zijn gevallen."

Deltamilk is in maart dit jaar gestart met de bouw van het nieuwe kaaspakhuis waarmee de opslagcapaciteit wordt verdubbeld naar 2.200 ton.

Foto

Eén reactie

  • swart260

    Op de foto zie ik niets meer van de kanaalplaten, wapening of beton. Is alles zo snel verwijderd zonder de staalconstructie te verwijderen? Voorts lijkt mij de overspanning zeer groot voor de gebruikte H profielen. Normaal wordt bij het storten die vloer gestut met bv bouwstempels.

Of registreer je om te kunnen reageren.