Rundveehouderij

Nieuws 779 x bekeken

Sodiaal verwacht sterke groei melkproductie

Parijs – De Franse coöperatie Sodiaal verwacht dat de melktoevoer in de eerste vijf jaar na het afschaffen van de quota met 10 procent kan toenemen.

Sodiaal berekent dat op basis van een enquête over de toekomstplannen onder haar leden.
Volgens Sodiaal wil de helft van de huidige leden de melkproductie met gemiddeld 20 procent opvoeren als de quota zijn weggevallen. De andere helft is tevreden met de huidige bedrijfsomvang en denkt in dit stadium niet over uitbreiding. "Dat leidt ons er toe te verwachten dat de melktoevoer tussen 2015 en 2020 met zo’n 10 procent kan toenemen," aldus de coöperatie. Sodiaal is naar eigen zeggen met 4,1 miljard liter melk per jaar en 12.600 aangesloten leden het vijfde zuivelbedrijf van Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.