Rundveehouderij

Nieuws

Skånemejerier fors in het rood

Malmö - Het door Lactalis overgenomen Zweedse zuivelbedrijf Skånemejerier heeft vorig jaar een verlies geleden van 47 miljoen euro.

Van dit verlies hangt tegen de 36 miljoen euro samen met afschrijvingen op de waarde van de onderneming in verband met de verkoop aan de Franse partner, zo licht Skånemejerier toe in het zojuist gepresenteerde jaarverslag 2011.

Aan het begin van dat jaar budgetteerde de melkverwerker echter met een winst van 8,5 miljoen euro. Een sterke druk op de prijzen stak voor de realisering daarvan een stokje. Bovendien stegen de kosten. Directietopman Björn Söderblads salaris werd bijvoorbeeld verhoogd met 85.000 euro naar 428.000 euro. De omzet steeg met 33 miljoen naar 407 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.