Rundveehouderij

Nieuws

Schotten willen meer eigen lamsvlees in ‘t schap

Edinburgh – De National Farmers Union of Scotland NFUS vraagt de supermarkten in Schotland meer lamsvlees uit eigen land te verkopen.
Bij het begin van het nieuwe seizoen verkopen veel winkels nog altijd vooral lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en Australië, constateert voorzitter Nigel Miller na een eigen onderzoekje in zes supermarkten. "In de meeste winkels was Schots lamsvlees wel beschikbaar bij de vers vleesbalie maar niet elders in de vleesvakken, daar was het vooral invoer. De lammerenmarkt heeft een drastische prijscorrectie ondergaan en dat maakt veel producenten ongerust over de vooruitzichten voor het nieuwe seizoen", constateert Miller.
Hij vreest dat de prijzen onder druk blijven staan doordat de markt na de gunstige situatie van de afgelopen jaren ‘een nieuw evenwicht lijkt te zoeken’. Bovendien hebben exporteurs van lamsvlees in Schotland en elders in Groot-Brittannië last van de lage koers van de euro tegenover het pond. De NFUS heeft daarom alle grote winkelbedrijven aangeschreven met het verzoek nu op vlees uit eigen land over te schakelen om de vaderlandse schapenhouderij te ondersteunen.
Ook wil de bond graag weten of de winkeliers de komende weken en maanden aanbiedingen met Schots lamsvlees op de agenda hebben staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.