Rundveehouderij

Nieuws 12161 x bekeken 1 reactielaatste update:13 jun 2012

Rabobank waarschuwt voor te veel optimisme

Utrecht - Analisten van Rabobank waarschuwen, naar aanleiding van de recente sterke prijsstijging op de Fonterra internetveiling van zuivelproducten, tegen te hooggespannen verwachtingen op de zuivelmarkt.

Volgens de analisten is de sterke prijsstijging enkel het gevolg van de start van het laagproductieseizoen in Nieuw-Zeeland en Australië en een afnemende seizoensproductie in de VS en Europa. De markt heeft echter nog tijd nodig om het structureel toegenomen aanbod te kunnen plaatsen.

"Waarschijnlijk zal het nog maanden duren voor de markten weer in evenwicht komen en marktverkrapping nadert", aldus een recent schrijven. Daarin meldt Rabobank ook dat melkveehouders in Nieuw-Zeeland en Australië zich opmaken voor een sterke daling van de boerenprijs in het naderende seizoen omdat daar nu de dalende wereldmarktprijzen merkbaar worden.

Eén reactie

  • hobbyboer

    maar intussen adviseerd de bank een ieder die nog een paar centen eigen vermogen heeft om maar snel een nieuwe stal te bouwen want de wereld bevolking zit te wachten op een nog grotere, onder de kostprijs, geproduceerde hoeveelheid melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.