Rundveehouderij

Nieuws

Q-koortsbedrijf had eerder hoge uitslagen tankmelk

Den Haag - Het melkgeitenbedrijf in Winssen dat vorige maand besmet werd verklaard met q-koorts, had eerder ook al positieve en hoge uitslagen in het tankmelkonderzoek.

Het controlemonster van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) was echter nooit eerder positief, waardoor het bedrijf niet eerder besmet werd verklaard. De dieren op het bedrijf vertoonden geen klinische verschijnselen van q-koorts. De eerdere hoge uitslagen van het tankmelkonderzoek wijzen er op dat het niet gaat om een nieuwe infectie. De regelgeving, zoals vaccinatie en hygiënemaatregelen, wordt goed nageleefd op het bedrijf, constateert de NVWA.

Het bedrijf in Winssen is het honderdste bedrijf in Nederland waarop q-koorts is vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.