Rundveehouderij

Nieuws 1852 x bekeken 1 reactie

'’Overschot aan melk is tijdelijk'

Glasgow - "Het huidige overschot op de wereldwijde zuivelmarkten is maar tijdelijk. De markt zal weer herstellen doordat vraag en aanbod beter in evenwicht komen. Op langere termijn zijn de opbrengsten uit de melkmarkt zeker goed te noemen."

Dat stelt voorzitter Bill Mustoe van de Britse melkcoöperatie First Milk bij de presentatie van de jaarcijfers. In het boekjaar tot eind maart heeft First Milk een winst gedraaid van ruim 16,1 miljoen euro, bijna 85 procent meer dan een jaar eerder.

Van die winst is 11,9 miljoen afkomstig van de verkoop van aandelen Robert Wiseman in verband met de overname van dat bedrijf door de Duitse Müller Groep. De omzet nam bij First Milk met slechts een procentje toe naar 710 miljoen.

De coop heeft haar leden in het afgelopen boekjaar twee maal een uitkering, samen in totaal 6 procent op het geïnvesteerde kapitaal, betaald. Aan de andere kant moest First Milk dit voorjaar echter een verlaging van de melkprijs aankondigen.

Mustoe benadrukt bij dat alles dat het bestuur First Milk vooral verder wil ontwikkelen tot een producent van ‘voedingsproducten met toegevoegde waarde’. In dat kader is afgelopen jaar een joint-venture gesloten met Fonterra voor de productie van wei terwijl recent ook een fabrikant van sportdranken is overgenomen.

Eén reactie

  • joannes

    Zoiets zou ik ook zeggen wanneer de tent goed verkocht had!

Of registreer je om te kunnen reageren.