Rundveehouderij

Nieuws 2319 x bekeken 1 reactie

Ook Franse megastal stuit op protest

Abbeville – Net als in veel andere landen stuiten ook de plannen voor een megastal in Frankrijk op protesten. Afgelopen weekend hebben enkele tientallen tegenstanders van het project voor 1.000 melkkoeien en 750 jongvee in Abbeville weer een demonstratie gehouden tegen de plannen.

De boer achter het project probeert al meer dan drie jaar vergunning te krijgen maar dat is nog steeds niet rond. De plannen worden voortdurend bestreden door de bewoners van nabijgelegen dorpen die daarvoor ook een speciale stichting in het leven hebben geroepen. Inmiddels heeft wel de regionale milieudienst in de Somme een positief advies uitgebracht. Wanneer de regionale vertegenwoordiger van de staat uiteindelijk de bouw zal goedkeuren, is echter nog niet te zeggen. De initiatiefnemers hopen echter dat het groene licht snel af zal komen nu de verkiezingen voor zowel de president als het parlement in Frankrijk achter de rug zijn.

Eén reactie

  • joannes

    Nu dan treffen ze het niet met de socialistische President Hollande die luistert naar zijn kiezers. Tenminste dat is zijn imago. Dat bedrijf zal nog wel even moeten wachten nu! Met Sarkozy zou het een formaliteit zijn, maar die heeft te weing geluistert en moet nu een ander baan zoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.