Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Onrust bij MUH over lage melkprijs

Pronsfeld - Een groep ontevreden leden van Milchunion Hocheifel (MUH) oriënteert zich op een overstap naar het Noordduitse DMK.

De boeren zijn kwaad over de lage melkprijs die ze ontvangen van MUH. Over de maand mei betaalde de coöperatie slechts 27 cent per kilo melk uit. Dat is 3 cent minder dan over april. In maart ontvingen de MUH-leden nog 31 cent.

De boeren willen gebruik maken van de mogelijkheid om tegen beperkte kosten over te stappen bij de geplande fusie van MUH met het Scandinavische Arla. De stemming daarover moet plaatsvinden op 26 juni.

Overigens is MUH niet de enige coöperatie in de regio die een lage melkprijs uitbetaalt. Coöperatie Hochwald betaalt volgens leden slechts 28 cent per kilo uit. Dat is wel een cent meer dan MUH doet, maar nog steeds weinig. Toch heeft Hochwald volgens de berichten onlangs een groep van honderd nieuwe leden bij aangenomen.

MUH deed het enkele jaren geleden heel goed in de markt, met name dankzij de florerende export van lang houdbare melk naar Frankrijk. Inmiddels zijn de marges op die melk sterk gedaald en is MUH enigszins in de problemen geraakt. Geruchten in de markt willen dat Arla na de fusie met MUH melk uit Duitsland ook wil benutten voor de belevering van de fabriek in Nijkerk.

Eén reactie

  • Gerd

    Ob die bei DMK dann soviel besser aufgehoben sind???
    DMK hat dafür gesorgt das bei Aldi und Lidl die Preise nach unten gerutscht sind.
    Arla hat anscheinend 4 cent die H-Milchkontrakte unterboten zu Lasten der MUH mit der man ja auch noch fusionieren will.ik snap het niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.