Rundveehouderij

Nieuws 1147 x bekeken

OM eist negen jaar cel voor overval op melkboer

Arnhem - Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep tot negen jaar cel voor de gewelddadige overval op melkboer Evan Bouw in Nijkerk.

Bouw en zijn melkwagen waren in Nijkerk een bekende verschijning.

Drie mannen zouden in de nacht van 21 op 22 november 2011 de destijds 63-jarige melkboer in Nijkerk hebben overvallen. De 25-jarige verdachte uit Bunschoten ging de woning van het slachtoffer binnen. Hij eiste geld waarna een worsteling ontstond. De verdachte sloeg het slachtoffer tweemaal met een klauwhamer op het hoofd. De twee andere verdachten bleven buiten wachten om herkenning te voorkomen. Tegen de drie verdachten is negen, acht en zes jaar cel geëist. Volgens het OM is er sprake van een poging tot gekwalificeerde doodslag. De Rechtbank Arnhem veroordeelde de mannen eerder conform de eis van de officier van justitie tot negen, zeven en zes jaar cel. De verdachten gingen echter in hoger beroep. Het OM eist nu een hogere straf tegen de 25-jarige verdachte uit Alkmaar gezien zijn rol bij de gepleegde feiten en zijn houding tijdens de rechtzaak. Uitspraak volgt naar verwachting op 19 juni.

Of registreer je om te kunnen reageren.