Rundveehouderij

Nieuws

Melkprijs DMK in mei 1 cent lager op 30 cent per kilo

Münster- De Duitse zuivelmarktleider DMK betaalde in mei een melkprijs van 30 cent per kilo uitgaande van 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dat meldt Topagrar in Münster in zijn maandelijkse melkprijsberichtgeving.

De mei-prijs liep daarmee ten opzichte van april met 1 cent terug. Desondanks behoort DMK volgens Topagrar in ieder geval in het noorden van Duitsland tot de betere betalers. Andere zuivelaars schroefden het melkgeld aanzienlijk verder terug. Sachsenmilch (Müller-concern) in Leppersdorf bijvoorbeeld verlaagde met 3 cent naar 28,5 cent.  Ook bij de beoogde Arla-fusiepartner MUH in de Eifel zagen de leveranciers de prijs met 3 cent  zakken, in dit geval naar 27 cent. In het zuiden - Beieren en omstreken – betalen de verwerkers in veel gevallen nog boven de 30 cent. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.