Rundveehouderij

Nieuws 551 x bekeken 1 reactie

Meerderheid ledenraden voor fusie Arla, Milk Link en MUH

Aarhus - De ledenraden van zuivelbedrijven Arla, Milk Link en MUH hebben vanmiddag ingestemd met de door de besturen voorgestelde fusie. Dat deelt Arla mee.

Volgens Arla haalde het voorstel bij alle partners een grote meerderheid van de stemmen in de orde van grootte van tegen de 99 procent. Volgens Arla-topman Åke Hantoft ”geeft dat een ongelofelijk goed en sterk gevoel".

Hij heet de nieuwe coöperatieleden van MUH en Milk Link hartelijk welkom in Arla. Als ook de kartelinstanties instemmen met de Deens/Zweedse, Britse en Duitse bundeling, kan dit waarschijnlijk per 1 oktober plaatsvinden.

Eén reactie

  • @meelmuisje

    Ja wij hebben als MUH-leverancier net de brief binnen. Mij benieuwen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Onze melk is voor de maand mei met 3 ct. de liter gezakt en voor de maand juni verwacht de MUH dat de prijs nog meer zakt. Ik krijg net een tweet binnen van een boer in Zweden. De melkprijs daar is met 7 ore gedaald... Of dat met de fusie te maken heeft??? Die boer denkt van wel 'Een fusie moet toch ergens van betaald worden, dus wie zijn er weer de klos???'

Of registreer je om te kunnen reageren.