Rundveehouderij

Nieuws 1376 x bekeken 1 reactie

‘Meer E-coli en hoger celgetal met tarwegistconcentraat’

Ede – Melkveehouders die tarwegistconcentraat (TGC) bijvoeren aan melkvee en andere dieren, hebben vaker te maken met E-coli-besmettingen. Ook hebben melkveehouders met TGC vaker te maken met een hoger celgetal.

Dit zei adviseur Teun Sleurink op een congres van de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV). Hij wees op een aantal Amerikaanse studies over dit onderwerp. In de Verenigde Staten hebben veehouders inmiddels ruime ervaring met het gebruik van ‘distillers grain’, zoals TGC daar wordt genoemd. Veel veehouders zijn daar inmiddels voorzichtig geworden met het gebruik van dit voermiddel. De meldingen over een hoger celgetal kent Sleurink vanuit zijn eigen ervaring met melkveehouders die hij adviseert.

Gebruik van zogenoemde ‘intestinal controls’, een soort voertoevoegingen, kan helpen om negatieve effecten van het gebruik van TGC te beheersen, stelt hij.

Eén reactie

  • Gijs
    Panellid

    Komt niet veel goeds van die TGC.
    de kaas producenten willen ook al geen melk van boeren die dit voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.