Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Last onder dwangsom voor Hyproca Lyempf blijft

Kampen - Als Hyproca Lyempf in Kampen incidenten niet binnen een half uur meldt bij de provincie, hangt hen een boete van 5.000 tot 15.000 euro boven het hoofd per incident dat niet tijdig wordt gemeld.

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel wil de last onder dwangsom die sinds oktober vorig jaar geldt nog niet opheffen. Dat meldt de Stentor. Het bezwaarschrift van Hyproca Lyempf is voor het grootste gedeelte verworpen. De onderneming kreeg de sanctie opgelegd na twee incidenten vorig jaar zomer. De eerste keer werd verontreinigd afvalwater bij de rioolzuiveringsinstallatie van Kampen aangetroffen. Een tweede keer werden per abuis honderden liters ingedikte melk in de IJssel geloosd. Lyempf zou hebben verzuimd de incidenten zo snel mogelijk te melden bij de provincie.

Hyproca Lyempf meent dat 30 minuten in de praktijk niet haalbaar is en meldt dat hier ook niets over in de wet staat. Gedeputeerde Staten laat de Stentor weten een termijn van een half uur niet onredelijk te vinden. Verder zegt de provincie dat er om ontheffing van de last onder dwangsom kan worden gevraagd als de beschikking een jaar van kracht is geweest, zonder dat er in de tussentijd een dwangsom is opgelegd.

Eén reactie

  • melkboertje

    rioolvervuiling/watervervuiling/luchtvervuiling hier op kampenzuid hoelang moeten normale burgers dit nog tolereren want het is bij mooi weer ,,gewoon bij de beesten af ,zo stinken hier in kampen Zuid, je kunt met mooi weer de ramen niet los doen want je hele huis stinkt,s,nacht alles potdicht voor de stank en het lawaai, en dit word door de provincie toegestaan. als wij als burgers buiten staan te piesen krijgen wij een bekeuring , en dat hyproca/lyempf mag gewoon door klungelen ,ja provincie klugelen want achter de schermen gebeurt veel meer waar jullie nooit van horen,, val ze daar aan die ijsseldijk maar eens lastig met onaangekondige bezoekjes .
    zie ook de internet stentorkampen 04 junie en de reacties .
    Metvrgr

Of registreer je om te kunnen reageren.