Rundveehouderij

Nieuws 669 x bekeken

Ieren bezorgd over dalende lammerprijzen

Dublin – De Irish Farmers Association heeft deze week overleg gevoerd met alle fabrikanten van lamsvlees over de dalende lammerprijzen.
"De neerwaartse spiraal moet gestopt worden en stabiliteit moet terugkeren naar de markt", zegt voorzitter John Bryan.

Volgens de IFA liggen de lammerprijzen inmiddels 25 euro onder het niveau van vorig jaar. "Producenten van vroege lammeren hebben hun hele winst zien verdampen. Het vertrouwen is weg en de schapenhouders zullen de prijsontwikkeling bij de fabrieken de komende weken dan ook scherp in de gaten houden", aldus Bryan.

Op verzoek van de IFA heeft de voedselpromotie organisatie Bord Bia besloten een grote reclamecampagne voor lamsvlees naar voren te trekken. "De supermarkten zijn nu overgestapt naar het nieuwe seizoen en zullen dan ook binnenkort met aanbiedingen komen. Bovendien is het in Frankrijk beter weer wat de vraag daar kan aanwakkeren. Als de prijs niet omhoog gaat, dan zitten de vleesbedrijven straks zonder aanvoer", waarschuwt James Murphy, voorzitter van de sectie schapenhouderij binnen de IFA.

Of registreer je om te kunnen reageren.