Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Gruyére-kaas verdraagt geen robot

Bern - Zwitserse melkveehouders die melk leveren voor de productie van Gruyère-kaas, mogen waarschijnlijk definitief geen melkrobot gebruiken. Dit meldt de Zwitserse Bauernzeitung op basis van nog ongepubliceerd onderzoek.

Sinds 2007 gold al een moratorium op het gebruik van melkrobots voor de Gruyère-productie. Reden daarvoor is dat melk van robotbedrijven een negatief effect heeft op de smaak van de kaas. Ook kunnen deze bedrijven moeilijk voldoen aan andere eisen, zoals die voor het aantal melkbeurten per dag, de bewaartemperatuur en bewaartijd tot aan het moment van verwerking. Voor een reeks Franse en Italiaanse kazen gelden al verboden op het gebruik van robots.

Eén reactie

  • Willem1962

    Tja, hoe ver kun je gaan als produkt zeg.
    (en wat is dat voor gruwelijk reklame ding voor beton elke keer, rot op met die zooi Boerderij)

Of registreer je om te kunnen reageren.