Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Groei Amerikaanse melkproductie vlakt af

Washington - Amerikaanse veehouders hebben in mei circa 8 miljard kilo melk geleverd, 2 procent meer dan in 2011. Het groeitempo lijkt af te nemen, want het is de kleinste toename in een jaar tijd.

Californië is de grootste melkproducent in de VS, blijkt uit de cijfers. Deze staat was in mei goed voor 1,7 miljard kilo melk, 2,1 procent meer dan een jaar eerder. In Californië lopen nu ongeveer 1,8 miljoen koeien rond. Dat is 16.000 stuks meer dan in 2011.

Wisconsin produceerde in mei met 1,15 miljard kilo 2,4 procent meer dan in 2011. Het aantal melkkoeien groeide daar met 5.000 tot 1,27 miljoen stuks. Idaho sluit de top 3 met 0,53 miljard kilo melk, een plus van 2,5 procent.

Eén reactie

  • joannes

    Gevoelig voor de wereldmarkt! Export naar oa China nam af ivm de lagere economische groei? Of hoger voerkosten?

Of registreer je om te kunnen reageren.