Rundveehouderij

Nieuws 1434 x bekeken

‘Geen melklevering zonder Bedrijfsgezondheidsplan’

Zoetermeer – Ook de leden van FrieslandCampina moeten voor 1 juli aan de voorwaarden rondom het hebben van een Bedrijfsgezondheidsplan en Bedrijfsbehandelplan voldoen.

Dat zegt Werner Buck, directeur Public & Quality affairs bij FrieslandCampina. Tot nu toe hebben tientallen bedrijven die melk leveren aan FrieslandCampina nog niet aan de voorwaarden voldaan. Dinsdag liet een woordvoerder van de onderneming nog weten dat de zuivelonderneming na 1 juli opnieuw met betrokken veehouders om de tafel zou gaan. Dat is volgens Buck echter niet het geval. “Na 1 juli worden betrokken veehouders gebeld. Als er geen sprake is van extreme calamiteiten wordt er na 1 juli geen melk meer opgehaald.” 

Of registreer je om te kunnen reageren.