Rundveehouderij

Nieuws 636 x bekeken 1 reactie

Franse bond wil 'post-quota' steun voor melkveehouders

Parijs – De Franse bond van melkveehouders FNPL wil dat er een Europese steunregeling komt na het afschaffen van de quota in 2015.

De FNPL suggereert melkveehouders financieel te steunen ‘als zij tijdelijk vrijwillig hun productie met enkele procenten beperken om te voorkomen dat er weer overschotten ontstaan waardoor ze verlies lijden als de melkprijs daardoor gaat dalen’.

De Franse bond vreest dat na 2015 dezelfde situatie gaat ontstaan als in 2009, met overschotten en vertraagde opslagregelingen en een onder-realisatie van het nationale quotum. Daarom moet er in het kader van de hervorming van het landbouwbeleid een preventief steunregime voor de melkveehouders komen, stelt de bond. Als de crisis desondanks aanhoudt, dan denkt de FNPL dat zuivelbedrijven die al met hun leveranciers werken aan beperking van de productie exclusief toegang moeten krijgen tot interventie-steun.

Eén reactie

  • poldes

    Geld voor de lege melkbus aan de weg?
    opnieuw ,,set assaid'voor melk;wij weten nog dat dit voor graan was,de ,,braakregeling'.
    Vergroeningsinkomsten na 2013 plus braak levert dan misschien ook een inkomentje op;of houd de boertjes nog op het platteland.
    wie weet.

Of registreer je om te kunnen reageren.