Rundveehouderij

Nieuws 652 x bekeken 1 reactie

Dutch Lady verwacht omzetstijging van 23 procent

Kuala Lumpur – Dutch Lady Milk Industries Berhad, een dochterbedrijf van FrieslandCampina in Maleisië, verwacht dit jaar opnieuw een omzetstijging van 23 procent. Dat meldt Business Times.

Directeur Rahul Colaco verwacht dit jaar een omzet van ruim 250 miljoen euro (1 miljard RM) te kunnen realiseren ondanks het feit dat de markt minder hard groeit dan vorig jaar.Dit jaar wordt uitgegaan van een groei tussen de 6 en 7 procent. Vorig jaar groeide de markt tussen de 8 en 9 procent.

Colaco sprak met de pers na de jaarvergadering van aandeelhouders. In 2011 realiseerde de onderneming een omzet van 230 miljoen euro, een stijging van 23 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst kwam uit op 27 miljoen euro. een stijging van bijna 70 procent ten opzichte van een jaar eerder. Over het eerste kwartaal van 2012 ligt de winst na belastingen op 6,8 miljoen euro.

Dutch Lady Maleisië is vooral actief in de verkoop babyvoeding en drinkmelk. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 19 procent in de lokale zuivelmarkt. Wat betreft melkpoeder en vloeibare melk liggen de marktaandelen met respectievelijk 22 en 50 procent wel hoger. Dutch Lady heeft plannen om de productiecapaciteit voor vloeibare melkproducten volgend jaar te vergroten.

Eén reactie

  • jocox

    Duidelijk waar de melkprijs van RFC op drijft ! De buitenlandse activiteiten ( afkomstig van Friesland Foods ) blijven cashcows en dempen de bulkput van de Nederlandse en Duitse bulkproducten waar geen marge op zit en zat ( ergo verliesgevend).

Of registreer je om te kunnen reageren.