Rundveehouderij

Nieuws

Deense nuka-export naar Nederland in nieuwe groeifase

Aarhus - De Deense export van nuchtere kalveren naar Nederland zit in een nieuwe groeifase.

Volgens de adviesdienst van sectororganisatie LF kan deze export dit jaar oplopen naar rond de 30.000 dieren. In de eerste vier maanden van dit jaar gingen 10.800 stierkalveren op transport. Dat is bijna twee keer zoveel als vorig jaar. De laatste keer dat een aantal in deze orde van grootte werd bereikt was in 2003. Oorzaak is de afkoppeling van de stierenpremie. Als gevolg daarvan zijn vooral de kleinere bedrijven met de vleesstierenproductie gestopt. Het hoogtepunt van de Deens-Nederlandse nuka-handel deed zich voor in de jaren 90. Toen schommelde de afzet rond de 60.000 kalveren per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.