Rundveehouderij

Nieuws

De Graafstroom en A-ware samen in kaasafzet

Bleskensgraaf/Lopik - Kaasfabriek De Graafstroom heeft een overeenkomst afgesloten met de A-ware Food Group voor de afzet van haar kazen. Deze worden met ingang van 1 juli 2012 grotendeels via het netwerk van A-ware verkocht.

De Nederlandse producent van onder meer natuurgerijpte Goudse kazen uit Bleskensgraaf verstevigt naar eigen zeggen met deze samenwerking haar positie in de keten van koe tot kaas. De fabriek blijft volledig eigendom van de coöperatie Deltamilk.

Voorzitter Teunis Sterk van DeltaMilk ziet de samenwerking als een afzetgarantie. "We laten geen van onze afnemers staan. Als een andere partij meer wil bieden dan A-ware, dan mag die de kazen. Wat we niet verkopen, neemt A-ware over. De verkoop en marketing van kaas onder eigen merk blijft bij De Graafstroom. Ook blijft het supermarktklanten in Nederland rechtstreeks bedienen.

De leden van de Deltamilk hebben op de algemene ledenvergadering op 15 juni met overgrote meerderheid met deze stap ingestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.