Rundveehouderij

Nieuws

De Graafstroom en A-ware samen in kaasafzet

Bleskensgraaf/Lopik - Kaasfabriek De Graafstroom heeft een overeenkomst afgesloten met de A-ware Food Group voor de afzet van haar kazen. Deze worden met ingang van 1 juli 2012 grotendeels via het netwerk van A-ware verkocht.

De Nederlandse producent van onder meer natuurgerijpte Goudse kazen uit het Zuid Hollandse Bleskensgraaf verstevigt naar eigen zeggen met deze samenwerking haar positie in de keten van koe tot kaas. De fabriek blijft, evenals de zeggenschap, volledig eigendom van de Zuivelcoöperatie Deltamilk.

Voorzitter Teunis Sterk van DeltaMilk ziet de samenwerking als een soort afzetgarantie. "We laten geen van onze afnemers staan. Als er een andere partij is die meer voor de kazen wil bieden dan A-ware, dan mag die de kazen. Wat we niet verkopen, neemt A-ware over. De verkoop en marketing van kaas onder het merk “De Graafstroom” blijft dus onder beheer van  De Graafstroom. Ook blijft het bedrijf supermarktklanten in Nederland rechtstreeks bedienen.

“Door de samenwerking met de A-ware Food Group krijgen wij toegang tot een breed netwerk voor de verkoop van kaas, dit zal onze verkoopopbrengsten positief beïnvloeden”, zegt algemeen directeur Henk van Bochove.

Jan Anker, algemeen directeur van A-ware Food Group, toont zich ook ingenomen met de overeenkomst. “De Graafstroom produceert natuurgerijpte kaas van hoge kwaliteit. Dankzij haar flexibele en efficiënte fabriek is De Graafstroom prima in staat kaas op wens van de klant te produceren. Dit past uitstekend in de aanpak van A-ware Food Group.”

De leden van de Deltamilk hebben op de algemene ledenvergadering op 15 juni met overgrote meerderheid met deze stap ingestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.