Rundveehouderij

Nieuws

Dairy Crest verkoopt Frans margarinebedrijf

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest verkoopt de Franse fabrikant van ‘spreads’ ofwel margarine-achtige producten St Hubert aan investeringsmaatschappij Montagu Private Equity SAS.

De verkoop brengt 430 miljoen euro op voor het financieel in zwaar weer verkerende Dairy Crest.

Dairy Crest had St Hubert al begin maart in de etalage gezet. Daarbij werd naar verschillende opties gekeken ‘maar gezien de vele blijken van belangstelling is besloten door te gaan met de desinvestering.’ Het Franse bedrijf werd in 2007 door Dairy Crest overgenomen voor 370 miljoen. De dochter, die ook actief is in Italië, was ook wel winstgevend maar het eerdere idee om met behulp van St Hubert meer activiteiten op het Europese vasteland aan te trekken is niet gelukt. De Britse zuivelfabrikant gaat zich daarom nu volledig toeleggen op de thuismarkt waar het een sterke positie inneemt met de ‘spreads’ van Clover en het kaasmerk Cathedral City. Bovendien ziet de directie het als een belangrijke taak om de versemelkdivisie weer winstgevend te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.