Rundveehouderij

Nieuws 462 x bekeken

DMK wil samen met MUH als fusie met Arla afketst

Everswinkel - Als de fusie van zuivelbedrijf MUH met Arla door de leveranciers wordt afgewezen kan MUH bij DMK terecht. Dat zegt DMK-directievoorzitter Josef Schwaiger.

Volgens Schwaiger houdt DMK de deur open voor het bedrijf in de Eifel. ”Een onmiddellijke volledige fusie is misschien niet mogelijk, maar ook de bundeling van de afzet biedt al heel goede perspectieven. Dat zou beide ondernemingen ten goede komen. Een fusie is dan het volgende doel.”

Volgende week dinsdag valt over de fusie van Arla en MUH de beslissing. De ledenraden krijgen dan de gelegenheid over het in mei gepresenteerde fusievoorstel te stemmen.

Duitse boeren die lid zijn van MUH melden dat DMK ook op een andere manier van zich laat horen. Ze melden dat medewerkers van DMK in de afgelopen week briefjes op deuren hadden geplakt bij MUH-leden met daarin een oproep om over te stappen naar de Noord-Duitse coöperatie. Eerder deze week bevestigde DMK-topman Josef Schwaiger dat de coöperatie open staat voor MUH-leden die willen uittreden. Er zou al een groep van zeker honderd boeren de handen ineen hebben geslagen om bij MUH te vertrekken. Het is niet alleen de voorgenomen fusie met Arla die hen niet aanstaat, ook zijn ze de lage melkprijzen die MUH uitbetaalt zat. MUH opereert vooral door de te sterke specialisatie in houdbare drinkmelk al maanden aan de onderkant van de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.