Rundveehouderij

Nieuws 1251 x bekeken

'DMK krijgt van concurrentie geen respons op aanbod tot samenwerking'

Everswinkel/Bremen - De Duitse zuivelmarktleider DMK heeft tot dusver tevergeefs bij de concurrenten aangedrongen op samenwerking. Dat heeft directietopman Josef Schwaiger laten weten op de ledenraadsvergaderingen van de DMK-coöperaties Humana en Nordmilch.

"In het afgelopen jaar hebben we samenwerking aangeboden, helaas tot nu toe zonder respons," aldus Schwaiger. "Als we de druk echter uit de markt willen nemen, moeten Duitse zuivelbedrijven naar mijn mening geheel overeenkomstig de wens van hun eigenaars/leveranciers één lijn trekken en zelfbewust optreden. Zo kan ook snel de waardevorming binnen het witte-verswarensegment worden verbeterd."

De DMK-top keek op de vergaderingen terug op een succesvol verlopen eerste jaar na de fusie. "Het integratiewerk is grotendeels afgerond, zodat DMK zich nog sterker op het verzilveren van de synergievoordelen kan concentreren." De thuismarkt blijft belangrijk voor het concern, maar de export is in opmars en genereerde vorig jaar 38 procent van de omzet. De doelstelling is dat op termijn 20 procent van de omzet buiten de EU wordt gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.