Rundveehouderij

Nieuws

Britten vrezen nieuwe daling melkprijs

Londen – Britse melkveehouders vrezen dat er een nieuwe golf melkprijsdalingen aan zit te komen.
Deze week overlegt zuivelbedrijf Robert Wiseman al met haar leveranciers over de situatie op de zuivelmarkt, hoewel Wiseman niet wil bevestigen dat daarbij een verlaging van de melkprijs per 1 augustus op de agenda staat.

De meeste Britse melkafnemers hebben hun prijzen per 1 mei en soms ook per 1 juni verlaagd met één tot twee pence ofwel 1,25 tot 2,5 eurocent per liter. De volgens statistieken van het plattelandsministerie Defra al in januari ingezette daling van de gemiddelde melkprijs wordt daarmee voortgezet. In de melkwereld in Groot-Brittannië wordt algemeen aangenomen dat de zuivelbedrijven de komende dagen een nieuwe verlaging van de melkprijs zullen aankondigen, waarbij opnieuw bedragen tot twee pence per liter worden genoemd.

Volgens voorzitter Peter Kendall van de National Farmers Union zou een nieuwe daling ‘catastrofale gevolgen hebben voor de melkveehouders’. Zijn collega Mansel Raymond van de sectie melkveehouderij voegt daar aan toe ‘dat de melkbedrijven zich wel moeten realiseren dat de melkproductie begint terug te lopen.’ ‘’Het zou enorm kortzichtig zijn als ze nu op grote schaal de melkprijs gaan verlagen, dat zou de sector enorme schade toebrengen.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.