Rundveehouderij

Nieuws 268 x bekeken

Brits Wiseman verlaagt melkprijs

Glasgow – Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman verlaagt de melkprijs per 1 augustus met 1,7 pence (2,1 eurocent) per liter.

Die verlaging komt bovenop een daling met 2 pence per liter per 1 juni zodat Wiseman in totaal nu ruim 4,6 eurocent per liter minder betaalt dan in mei.

Volgens Wiseman, tegenwoordig eigendom van de Duitse Müller-groep, is de prijsdaling nodig vanwege het instorten van de roomprijs. Wiseman berekent dat die grondstofprijs nu 6,25 eurocent per liter lager ligt dan een jaar geleden. "We hebben alles wat we kunnen gedaan om de gevolgen voor de prijs voor de boeren in te perken maar we moeten nu de beduidend lagere opbrengsten van de markt doorberekenen."

Of registreer je om te kunnen reageren.