Rundveehouderij

Nieuws 2162 x bekeken

Boerenbond Deurne meermalen afgewezen door Brameco ZON

Deurne – Boerenbond Deurne heeft de afgelopen 8 maanden herhaaldelijk Brameco ZON vergeefs benaderd voor fusiegesprekken. Een fusie met Boerenbond Deurne had leden van Brameco ZON meer opgeleverd dan de fusie met Arkervaart-Twente, denkt Boerenbond-directeur Dick Kroot.

Volgens topman Pouwel Brouwer van Brameco ZON was Boerenbond Deurne vanwege haar omvang de bovenliggende partij geweest. “Bovendien vinden we een omvang van 400.000 tot 600.000 ton mengvoeromzet op dit moment optimaal. Met Boerenbond Deurne was een partij ontstaan van meer dan 700.000 ton. Een tweetrapsraket sluit ik niet uit want ik vind Boerenbond Deurne een prachtig bedrijf. Het fusiebedrijf dat nu voor ligt zou op basis van gelijkwaardigheid met Boerenbond Deurne kunnen fuseren.”

Kroot stelt dat logistiek maar ook qua verkooporganisatie door een samengaan met Brameco ZON veel voordeel te behalen was geweest. “Bovendien is Boerenbond Deurne sterk in varkensvoer en Brameco ZON in pluimveevoer: het vult goed aan. Er was een bedrijf ontstaan met een afzet van 100.000 ton rundveevoer, wat meer perspectief biedt voor groei in deze categorie.” Brouwer zegt dat Brameco ZON door vrijwel alle mengvoercoöperaties in Nederland is benaderd, vooral omdat de coöperatie in de markt groei noteert, een zeldzaamheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.