Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Belgisch ABS vindt gratis melk verkeerd signaal

Brussel - Promotie voor melk op Wereldzuiveldag verdient alle lof, maar dat FrieslandCampina dan gratis melk uitdeelt, is het verkeerde signaal. Dit zegt Hendrik Vandamme van het Vlaamse Algemeen Boerensyndicaat (ABS).

“Wanneer je als zuivelsector niet tevreden bent met stuntacties door de grootwarenhuizen, dan mag je niet dezelfde toer opgaan”, meent Vandamme.

Op een overleg met ABS verklaarde FrieslandCampina dat dergelijke campagnes de consument helpen overtuigen om voor melkproducten te kiezen, noteert het Belgische Vilt. ABS-voorzitter Hendrik Vandamme blijft desondanks met een wrang gevoel zitten. “Een correcte prijs moet de basis zijn van het landbouwinkomen en dan komt een van onze rechtstreekse afnemers met een ‘one-shot operatie’ stunten”, zegt hij.

Vandamme kijkt met enige vrees naar de toekomst nu de distributiesector een verlaging van de aankoopprijs met vijf cent doordrukte voor de komende zes maanden. “Laat het niet opnieuw de start zijn van een zoveelste crisisjaar." Hij is bezorgd over de structuur van de Belgische zuivel. "Hoe lang kan je als kleine coöperatie het hoofd boven water houden op de wereldmarkt voor melkpoeder en boter? En hoe lang nog voor er écht ingezet wordt op nichemarkten en het creëren van toegevoegde waarde via de productie van afgewerkte zuivelproducten?”

Eén reactie

  • BetterCows

    Mars , Mc Donalds en soortgenoten halen het niet in hun hoofd om uit te delen . Zelfs in de voedselbank niet .

Of registreer je om te kunnen reageren.