Rundveehouderij

Nieuws 1179 x bekeken

BKC breidt uit en verbreedt zich

Olst – BKC International, dat zich in september vorig jaar presenteerde als nieuwe kalverslachterij, blijft zich verder ontwikkelen.

Het bedrijf slacht nu wekelijks 1.200 tot 1.300 vleeskalveren. Ongeveer de helft daarvan bestaat uit jonge rosés.

Daarmee laat het bedrijf duidelijk zien dat het zich goed ontwikkelt, stelt directeur Maikel Speijers. In eerste instantie slachtte het zo'n 300 kalveren per week en uitsluitend oude rosés. Geleidelijk aan werd de productie uitgebreid.

In september wordt BKC International bovendien volledig eigenaar van het slachthuis in het Duitse Legden, waar de kalveren worden geslacht. De twee andere partners gaan er dan uit. Op dat moment heeft BKC dan ook volledig zeggenschap over de bedrijfsvoering en de inrichting. De capaciteit wordt daarmee vergroot. BKC wil er dan naar eigen zeggen een “Nederlands slachthuis” van maken, al is dat op Duitse bodem. Het toezicht zal dan eveneens meer op de Nederlandse systematiek gaan lijken.

De opzet van een compleet eigen aanvoerketen krijgt ondertussen ook steeds meer vorm, zegt Speijers. Het aantal handelaren waarmee hij werkt, neemt toe. Daardoor heeft het bedrijf tevens de mogelijkheid steeds meer vaste stromen te creëren.

Of registreer je om te kunnen reageren.