Rundveehouderij

Nieuws 472 x bekeken

BDM in actie tegen Duits regeringsplan voor zuivelmarkt

Freising - De Duitse melkveehoudersorganisatie BDM en de daaraan gelieerde producentenvereniging MEG Milch Board voeren woensdag en donderdag in diverse deelstaathoofdsteden actie tegen plannen van de Duitse regering.

De veehouders vinden dat de plannen de positie van boeren tegenover de zuivelbedrijven verder verzwakt.

Landbouwminister Ilse Aigner is volgens BDM en MEG Milch Board namelijk van plan om de melkveehouders te verbieden om lid/eigenaar te zijnvan meer dan één producentenorganisatie/zuivelcoöperatie. De daarvoor bedoelde wetsvoorstellen inzake de zogenoemde erkenning van Agrarorganisationen wil de minister nog voor het zomerreces in het parlement aanvaard zien.

Volgens de twee protesterende melkveehoudersorganisaties is dat een heilloze aangelegenheid waar een stokje voor dient te worden gestoken. ”De consequentie zou anders zijn dat de melkveehouders door de coöperaties als het ware worden opgeslokt en de competitie om de grondstof volledig wordt platgelegd”, aldus de BDM.

De acties worden gevoerd bij de landbouwministeries in München, Mainz, Düsseldorf en Hannover.

Of registreer je om te kunnen reageren.