Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Aigner: geen crisis in melkveehouderij

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner wijst de gedachte dat de melkveehouderij momenteel weer in een crisis zit, van de hand.

”Na een uitstekend 2011 zijn de melkprijzen weer gedaald, maar dat zijn normale schommelingen op de markt zoals we die al langer hebben kunnen zien”, zegt ze in Duitse media.

Experts nemen volgens haar bovendien al weer signalen waar die duiden op een stabilisering van de prijzen. De bewindsvrouw meent dat de consument onder alle omstandigheden rekening moet houden met een stijgend voedingsprijsniveau. Reden: de groeiende wereldbevolking en een toenemende koopkracht in de drempellanden. Dat de prijzen in Duitsland nog relatief laag zijn, in vergelijking met veel andere EU-landen, komt door ”een sterke en concurrentiekrachtige landbouw en een moderne voedingssector.”

Eén reactie

  • agratax2

    Wim lees ik het goed, dat een >moderne voedingssector< en >sterke concurrentie krachtige landbouw< leidt tot relatief lage prijzen? Ik moet dan de conclusie trekken dat je als boer beter af bent met een slechte concurrentie kracht en een ouderwetse voedingssector. Hier is volgens mij sprake van het wel bekende Politiek gewauwel.

Of registreer je om te kunnen reageren.