Rundveehouderij

Nieuws 936 x bekeken 2 reacties

Zuivelveiling Fonterra weer iets verder in de min

Auckland (NZ) –De internetveiling voor zuivel van Fonterra ging dinsdag 1 mei verder onderuit, na de sterke baisse van 14 april.

De beursindex daalde 2,4 procent. Van de belangrijkste producten verloor boterolie het sterkste aan waarde. Gemiddeld is er op 1 mei per ton $ 2.852 betaald (€ 2.158) ofwel 13,6 procent minder dan op de vorige veiling van 17 april. Vooral voor levering op korte termijn, in juli, is boterolie minder gevraagd. Vollemelkpoeder bracht $ 2.776 per ton op (€ 2.101). Gemiddeld is dat ruim 2 procent waardedaling. Vooral voor de leveringen in augustus en september zakte de opbrengst. Mageremelkpoeder moest een grotere veer laten: -4,6 procent. Gemiddeld was de opbrengst $ 2.730 per ton (€ 2.066). De prijs voor augustus zakte ruim 10 procent. Van de qua verhandeld volume kleinere producten zakte melkeiwitconcentraat bijna 12 procent.
Het verloop van de veiling was niet buitenissig: er waren elf biedrondes nodig om in ruim twee uur 33.000 ton zuivel te verhandelen.

Laatste reacties

  • agratax1

    Is deze daling toeval of wordt het een trend? Geeft de Zuivelveiling aan dat er mondiaal zwaar weer aankomt de zuivelsector?

  • PWisse

    De NieuwZeelands dollar is relatief sterk tov de euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.