Rundveehouderij

Nieuws 870 x bekeken

Weer speelt Britse melkproductie parten

Londen – Het slechte weer van de afgelopen weken heeft de Britse melkproductie parten gespeeld. De seizoenspiek werd daardoor veel eerder bereikt en lag ook lager dan in het vorige melkjaar.

Dat meldt het zuivelschap Dairyco. De melkpiek werd dit jaar genoteerd in de eerste week van april. De productie kwam toen uit op 40,7 miljoen liter per dag, dat is 0,7 miljoen liter minder dan tijdens de piek van een jaar geleden. Dat komt volgens Dairyco doordat dubbel zo veel regen is gevallen als het gemiddelde over de laatste dertig jaar. Bovendien lagen de temperaturen ook lager dan normaal in april. Het schap denkt dat de lagere productie nog meer druk zet op de toch al moeilijke melkmarkt. "Sommige inkopers zullen moeilijk voldoende melk kunnen vinden."

Of registreer je om te kunnen reageren.