Rundveehouderij

Nieuws 344 x bekeken

Voorzitter aandelenfonds Fonterra treedt af

Auckland – Simon Couper, voorzitter van aandelenraad bij Fonterra, is afgetreden. Reden voor zijn aftreden is dat de aandelenraad, na de plannen uitvoerig bestudeerd te hebben, met een grote meerderheid voor het omstreden Trading Among Farmers (TAF) plan heeft gestemd.

Couper laat tegenover Nieuw-Zeelandse media weten niet te kunnen garanderen dat de coöperatie, na invoering van TAF, voor 100 procent in handen van de leden-melkveehouders blijft. Op 25 juni mogen de Fonterra-leden stemmen over het veel besproken aandelenplan. Een meerderheid van 75 procent is nodig om het plan te realiseren. Coöperatievoorzitter Henry van der Heyden laat weten de stap van Couper te betreuren. “Maar als Simon zich niet goed voelt bij de plannen, heeft hij de juiste beslissing genomen voor de coöperatie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.