Rundveehouderij

Nieuws 2231 x bekeken

Vier glazen melk per week

Amersfoort - Nederlanders drinken gemiddeld iets meer dan vier glazen melk per week. Dat blijkt uit een TNS Nipo-onderzoek in opdracht van FrieslandCampina in het kader van Wereldmelkdag op vrijdag 1 juni.

65 procent van de Nederlanders drinkt melk omdat het lekker is. Daarnaast vindt 59 procent van melk drinkend Nederland melk goed passen bij een gezonde levensstijl. Voor halfvolle melk ligt dit percentage zelfs op 82 procent. Wat de onderzoekers opvalt is dat veel mensen ten onrechte denken dat volle melk veel meer vet bevat dan werkelijk het geval is. Consumenten zijn ten onrechte van mening dat het vetpercentage in volle melk (3,5 procent) hoger ligt dan in margarine (70 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.