Rundveehouderij

Nieuws 5497 x bekeken laatste update:30 mei 2012

Verkoop proefboerderijen WUR

Wageningen - Wageningen Universiteit doet twee van haar proefboerderijen van de hand. De locatie op de Ossekampen wordt verpacht en de proefboerderij in Zegveld wordt verkocht.

De boerderijen worden aangeboden via AgriTeam Makelaars. De universiteit gaat haar praktijkonderzoek ten aanzien van melkvee concentreren op Dairy Campus in Leeuwarden. De locatie op de Ossekampen, die vooral was gericht op onderwijs en fundamenteel onderzoek, wordt vervangen door een nieuw complex op Wageningen Campus. De gebouwen met ondergrond van het bedrijf op de Ossekampen gaan in 26-jarige erfpacht, de 50 hectare cultuurgrond gaat in geliberaliseerde pacht. De makelaar laat weten dat de pachtprijs en een goed ondernemersplan bepalend zijn voor de gunning van dit bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.