Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Sterke variatie CO2-uitstoot rundvlees

Münster - De CO2-uitstoot bij de productie van rundvlees varieert sterk. Dat blijkt uit berekeningen van het Duitse Westfleisch.

Voor de CO2-voetafdruk komt bij de productie van 1 kilo spiervlees 14,3 tot 15,3 kilo CO2-equivalenten vrij. Van melkkoeien is de uitstoot per kilo vlees 6,6 kilo CO2. De rest is voor rekening van de melkproductie.

Laatste reacties

  • Heijdravleesvee

    Licht er wel aan wat voor soort rund. Hoe gewoner het soort hoe hoger de uitstoot per kilo vlees. Dat is 1-0 voor de dikbillen.

  • politiek

    CO2-uitstoot per kg varkens- of pluimveevlees is vele malen kleiner. Terecht dat er ook aandacht gegeven wordt aan deze enorme CO2 uitstoot per kg. rundvlees. Hopenlijk gaat men ook meer aandacht geven aan antibioticagebruik in de rundveehouderij. Dat is ook een onderwerp waar men liever niet over praat of schrijft. ( of mogelijk hormonen bij die dikbillen )

Of registreer je om te kunnen reageren.