Rundveehouderij

Nieuws

Schmallenberg blijft toenemen in Frankrijk

Parijs – Het aantal besmettingen met het Schmallenberg virus blijft in Frankrijk nog altijd fors toenemen. Het ministerie van landbouw telde eind vorige week 1.623 gevallen, dat is 152 meer dan een week eerder. Inmiddels doet het virus zich voor in 52 van de 99 Franse departementen.

In bijna driekwart van de Franse gevallen gaat het om schapenbedrijven. Daarnaast is de besmetting ook geconstateerd op 478 rundveehouderijen, 17 geitenbedrijven en twee boerderijen met zowel schapen als geiten.
In Groot-Brittannië lijkt de verspreiding van het Schmallenberg virus inmiddels tot staan te komen. Hier meldt de dienst dierengezondheid AHVLA 258 besmettingen, precies even veel als vier dagen eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.