Rundveehouderij

Nieuws 8106 x bekeken 5 reacties

Melkveevallei VS bijna melkloos

Chino - In ruim twintig jaar tijd veranderde de Chino Valley in Californië van het meest melk-dichte in een van de melkarmre gebieden van de VS, meldt Hoards Dairyman.

In 1991 stonden er op ruim 300 bedrijven ruim 312.000 koeien. Het was lang het Walhalla van de melkveehouderij. Door grootschalige stedenbouw zijn nog 30 bedrijven met 25.000 koeien over.

Laatste reacties

 • Weerkundige

  cina sla je slag

 • hout&co

  Dus zelfs in Amerika neemt de verstedelijking de landbouwgronden in.

  Ze zouden het juist andersom moeten doen.

  De steden naar gebieden waar toch niets wil groeien en de boeren de betere gronden.( omgekeerde van hoe het westen werd bevolkt )

 • Mels

  Er is geen water en voer meer beschikbaar in die regio en als het aangevoerd moet worden is het simpelweg te duur om er melk van te produceren.

 • w1888

  Is ook niet zo gek als het zo dicht bij LA ligt, Is hetzelfde als met de gebieden rond Amsterdam, Utrecht enz. is gebeurt.

 • denker123

  hout& co,het is in de V.S.ook het zelfde als in Nederland eeuwen geleden,de grote steden liggen in de V.S.ook allemaal aan de kust of aan grote rivieren op de aller beste gronden.Bij uitbreiding neemt men gemakklijkshalve de omliggende goede gronden,niemand bouwd een stad in de woestijn.Medelijden hoeft men niet te hebben met de vertrokken boeren,ze hebben allemaal een riante uitkoopvergoeding gekregen en melken nu elders een veelvoud van koeien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.