Rundveehouderij

Nieuws

McDonalds opent vleesfabriek in Ierland

Waterford – McDonalds bouwt een fabriek voor de productie van hamburgers in Carroll’s Cross bij Waterford in Ierland.

De fabriek moet de circa 40.000 ton Iers rundvlees verwerken die McDonalds jaarlijks in Ierland inkoopt. McDonalds neemt ongeveer een tiende af van de totale Ierse rundvleesproductie. Dat is goed voor één op de vijf door de keten in Europa verkochte hamburgers. Het vlees wordt nu eerst verscheept naar Groot-Brittannië maar McDonalds wil de hamburgers voortaan in Ierland zelf fabriceren.

De nieuwe vestiging, die voor 10 procent wordt gesubsidieerd door de staat, gaat in eerste instantie aan 65 mensen werk bieden. Het bedrijf heeft tegelijkertijd een nieuw contract getekend voor de levering van 18.000 ton rundvlees per jaar met Dawn Meats. De rest van het vlees is onder meer afkomstig van de vleesbedrijven Kepak en AIBP.

Of registreer je om te kunnen reageren.