Rundveehouderij

Nieuws 748 x bekeken

Lagere roodvleesproductie in VS

Washington - De Amerikaanse roodvleesproductie is in april 2012 licht gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In totaal werd 1,75 miljoen ton vlees geproduceerd. Van de meeste vleessoorten daalde de productie, alleen die van varkensvlees steeg met 3 procent ten opzicht van vorig jaar.

De productie van rundvlees ging met 3 procent omlaag naar 902.662 ton. Het aantal geslachte dieren daalde met 6 procent, naar 2,57 miljoen stuks, het gemiddelde levende gewicht daalden met 11 kilo per dier naar 582 kilo. De productie van kalfsvlees daalde met 3 procent naar 4.490 ton levend gewicht. Er werden 56.500 vleeskalveren geslacht, 4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het gemiddelde levend gewicht daalde licht naar 134 kilo per kalf. De productie van schapen- en lamsvlees nam met 10 procent af en kwam uit op  5.85 miljoen kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.