Rundveehouderij

Nieuws 392 x bekeken

Lactalis krijgt 100 miljoen steun voor vernieuwingen

Parijs - Het Franse zuivelconcern Lactalis, dat een omzet van vele miljarden draait, heeft van de vorige Franse regering op de valreep bijna 100 miljoen euro subsidie gekregen voor de vernieuwing van twee van haar fabrieken. Dat heeft de regionale krant La Dépêche onthuld.

Lactalis wil in Monteyral een nieuwe productie-eenheid voor toetjes bouwen waarvoor het 58 miljoen subsidie krijgt. Voor een nieuwe afdeling voor versproducten met een lange houdbaarheid in Saint-Martin verstrekt de staat nog eens 40 miljoen. De subsidies zijn toegekend op 4 mei, net een paar dagen voordat president Nicolas Sarkozy de macht overdroeg aan François Hollande.

Lactalis heeft verder meegedeeld dat het haar activiteiten in de beide Amerika's, Lactalis American Group, onder brengt bij de Italiaanse dochter Parmalat. Parmalat is zelf op grote schaal actief in Noord- en Zuid-Amerika en moederbedrijf Lactalis denkt door het samengaan meer synergie te kunnen bereiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.