Rundveehouderij

Nieuws 395 x bekeken

Ierland schiet net over quotum

Dublin – Ierland heeft het nationale melkquotum voor het melkjaar 2011/2012 net overschreden, heeft het ministerie voor landbouw en visserij laten weten.

Gecorrigeerd voor boter-vetgehalte kwam de melkproductie 0,69 procent boven dat quotum uit. In het voorafgaande melkjaar was Ierland juist 0,37 procent onder het quotum gebleven.
De Irish Farmers Association (IFA) heeft de zuivelcoöperaties inmiddels gevraagd de superheffing over de zomermaanden te spreiden. De coöperaties hebben tot 1 september de tijd om de door hen ingevorderde superheffingbedragen aan het ministerie voor landbouw over te maken, benadrukt voorzitter Kevin Kiersey van de zuivelsectie binnen de IFA. "Een groot aantal melkveehouders krijgen een rekening voor de superheffing die in sommige gevallen ook fors zal oplopen. Dat kan hun bedrijf soms danig in gevaar brengen. We krijgen berichten dat sommige coöperaties het hele bedrag zo snel mogelijk willen innen, maar daar is geen enkele reden voor."

Of registreer je om te kunnen reageren.