Rundveehouderij

Nieuws

Hogere omzet bij Groupe Bel

Parijs – Fromageries Bel Group, het Franse kaasbedrijf dat ook eigenaar is van Leerdammer, heeft in het eerste kwartaal de omzet met 9,1 procent zien toenemen naar 647,6 miljoen euro.

In West-Europa, waar meer dan de helft van de omzet vandaan komt, namen de verkopen ondanks ‘relatief kleurloze markten’ ook nog met 3,7 procent toe.

De groep, waartoe ook merken als Babybel, La Vache qui Rit en Boursin behoren, boekte in andere regio’s een omzetgroei in de dubbele cijfers. Vooral Afrika inclusief het Midden-Oosten springt eruit met een toename met meer dan 30 procent. Verder komen Amerika en Azië, die het bedrijf bij elkaar optelt, uit op een groei met meer dan 12 procent. Groupe Bel heeft onlangs aangekondigd een nieuwe kaasfabriek te openen in de VS om de groeiende vraag aan te kunnen. "Deze regionale prestaties bevestigen de soliditeit en de robuuste aantrekkingskracht van de merken van de Groep, het belang van productinnovaties die we aan onze klanten bieden en de kwaliteit van de plaatselijk ontplooide verkoopactiviteiten," aldus Groupe Bel in het kwartaalbericht. Voor de komende tijd verwacht het Franse bedrijf dat de marktomstandigheden onzeker zullen blijven, zeker in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.