Rundveehouderij

Nieuws 354 x bekeken

Gemeente moet anderhalve ton voorschot betalen

Almelo - De Overijsselse gemeente Hengelo moet een voorschot op een schadevergoeding betalen, omdat de gemeente er de oorzaak van is dat een rundveebedrijf annex stoeterij niet aan de vergunningen kon voldoen. Dat heeft de Almelose rechtbank uitgesproken in een kort geding. De uitspraak is dinsdag gepubliceerd.

De rechter heeft het voorschot op de vergoeding vastgesteld op ruim 134.000 euro. Over de preciese omvang van de schadevergoeding loopt nog een procedure. De bedrijfseigenaar claimt een schadebedrag van tenminste 2,6 miljoen euro. De gemeente heeft een tegenberekening laten maken en komt tot een schadebedrag van 134.317 euro.

De bedrijfseigenaar verkocht in 1991 zijn bedrijf aan de gemeente, waarbij hij een klein deel van de grond  met de opstallen mocht blijven gebruiken. De bedoeling was dat het bedrijf zou worden verplaatst. Hij kreeg een bouwvergunning, maar de milieuvergunning liet zo lang op zich wachten dat de bouwvergunning niet meer voldeed aan de nieuwste eisen. De eigenaar van het bedrijf zegt dat hij schade heeft geleden door de trage besluitvorming bij de gemeente.

Of registreer je om te kunnen reageren.